Wat is voetgolf?

Voetgolf is een sport die elementen van voetbal en golf combineert. In plaats van golfclubs en ballen te gebruiken, gebruiken spelers hun voeten om een ​​voetbal in een groot gat op de baan te trappen. Het doel van het spel is om de bal in zo min mogelijk trappen in de hole te krijgen, net als bij traditioneel golf. De regels van voetgolf zijn vergelijkbaar met die van golf. Spelers trappen om de beurt de bal en moeten wachten tot de bal volledig tot stilstand is gekomen voordat ze hun volgende schot nemen. De speler met het laagste aantal trappen aan het einde van het spel wint. Voetgolf is de laatste jaren steeds populairder geworden en wordt nu in veel landen over de hele wereld gespeeld. Het is een leuke en sociale sport waar mensen van alle leeftijden en niveaus van kunnen genieten.


Hoe wordt voetgolf gespeeld?

Voetgolf kan zowel individueel als in tweetallen worden gespeeld.

De aantal trappen die nodig zijn, houden de spelers zelf bij met behulp van een scoreformulier. Alle trappen worden op het einde bij elkaar opgeteld en degene met de minste schoten is de winnaar!


Het parcours

Het parcours bestaat uit 10 holes. De afstanden liggen tussen de 15 en 50 meter. Elke hole kent zijn eigen uitdaging om het spel extra leuk en moeilijk te maken. Het zal gemiddeld ongeveer 50 minuten (afhankelijk van  aantal personen)  duren om het hele parcours te doorlopen.  Meer weten over hoe het parcours is gemaakt en hoe het eruit ziet? Bekijk hier het verhaal en de foto's. 


20 holes

Wil je je persoonlijk record verbreken, jezelf extra uitdagen door bijvoorbeeld alleen je slechte been te gebruiken of wil je een ander team, dan is het leuk om het parcours nog een keer te doen. Kies dan de optie '20 holes'.