Wat is klompengolf?

Klompengolf, ook wel boerengolf genoemd, is een sport die van oorsprong uit Nederland komt. Het is vergelijkbaar met traditioneel golf, maar in plaats van golfclubs en ballen te gebruiken, gebruiken spelers een klomp die aan een stok is bevestigd om een ​​grotere bal rond de baan te slaan. Het doel van het spel is om de baan in zo min mogelijk slagen af ​​te leggen, net als bij golf. Het spel wordt gespeeld in teams of individueel, waarbij spelers om beurten de bal over de baan slaan. De speler of het team met het laagste aantal slagen aan het einde van het spel wordt uitgeroepen tot winnaar. Klompengolf is een leuke en unieke manier om het buitenleven en de landelijke gebieden van Nederland te ervaren en wordt genoten door mensen van alle leeftijden en niveaus. 


Hoe wordt klompengolf gespeeld?

Klompengolf kan zowel individueel als in tweetallen worden gespeeld. 

De aantal slagen die nodig zijn houden de spelers zelf bij met behulp van een scoreformulier. De aantal slagen worden op het einde bij elkaar opgeteld en degene met de minste slagen is de winnaar!


Het parcours

Voor klompengolf wordt hetzelfde parcours gebruikt als voor voetgolf. De afstanden liggen tussen de 15 en 50 meter. Elke hole kent uitdagingen die de speler moet aangaan om de bal  in deze hole te krijgen. Het zal ongeveer 50 minuten duren ( afhankelijk van het aantal personen)  om alle holes af te gaan.  Meer weten over hoe het parcours is gemaakt en hoe het eruit ziet? Bekijk hier het verhaal en de foto's. 

20 holes

Wil je je persoonlijk record verbreken, jezelf extra uitdagen door bijvoorbeeld alleen je slechte arm te gebruiken of wil je een ander team, dan is het leuk om het parcours nog een keer te doen. Kies dan de optie '20 holes'.