• NIEUW!
  • Don't Forget© is het perfecte spel voor iedereen die van een beetje uitdaging houdt!
  • Kijk voor meer informatie op:
  • www.dontforgetspel.nl

Wat is klompengolf?

Klompengolf is een variant op het normale golfen. Het klompengolfen wordt echter gespeeld met een klomp aan een stok en een kleine bal. Het is de bedoeling om de bal door middel van de 'klompenclub' in de holes te krijgen. Dit moet natuurlijk met zo weinig mogelijk slagen!


Hoe wordt klompengolf gespeeld?

Klompengolf kan zowel individueel als in tweetallen worden gespeeld. Wanneer de groep water groter is, ( 18+ personen) wordt aangeraden om tweetallen te vormen. 

De aantal slagen die nodig zijn houden de spelers zelf bij met behulp van een scoreformulier. De aantal slagen worden op het einde bij elkaar opgeteld en degene met de minste slagen is de winnaar!


Het parcours

Voor klompengolf wordt hetzelfde parcours gebruikt als voor voetgolf. De afstanden liggen tussen de 15 en 50 meter. Elke hole kent uitdagingen die de speler moet aangaan om de bal  in deze hole te krijgen. Het zal ongeveer 50 minuten duren ( afhankelijk van het aantal personen)  om alle holes af te gaan.  Meer weten over hoe het parcours is gemaakt en hoe het eruit ziet? Bekijk hier het verhaal en de foto's. 

20 holes

Wil je je persoonlijk record verbreken, jezelf extra uitdagen door bijvoorbeeld alleen je slechte arm te gebruiken of wil je een ander team, dan is het leuk om het parcours nog een keer te doen. Kies dan de optie '20 holes'.